Kui vajalik, siis milline? Tegemist on päevakirurgiliste operatsoonidega. Tehti analüüsid, öeldi, et mingid dimeerid on ühikut, norm pidavat olema 0,5. Kõrge kolesterooliga patsientidele on head toitumisalased soovitused näiteks saadaval netis lehel www.

Ei juustu, vorsti! Joo palju gaasita vett ja söö vähe aga tihti. Alkoholi ka ei tohi, see kahjustab kohutavalt maksa, aga seda organit peab väga hoidma, ole tubli! Tegelikult oli palju liiva ja ka väike kivi. Soovitan kindlasti veelkord uuringuid!!! Sain pea kirja kõiksuguste eri nippide, meetodite, hoiatuste ja kogemuslugudega.

Korduma kippuvad küsimused

Sain küll valust lahti, kuid nüüd on mul üks suur peavalu — kas võib juhtuda, et mul on endometrioos? Veebilehe sisu ei ole lubatud avalikustada, levitada või kasutada mistahes viisil ja kohas sh meedias ilma autori kirjaliku loata.

Ka osaliste tekstide või tsitaatide avaldamise korral meedias tuleb küsida kirjalikku luba. Metafoorne, assotsiatiivne ja kliššeevaba -– just viimane võiks iseloomustada ka Soome nüüdistsirkuse parimaid palu tervikuna.

FURY OF ACHILLES - Gordon Mitchell - Full Length Adventure Movie - English - HD - 720p

Viimaks, üha kõvema häälega kõneldakse Soomes sellestki, et tsirkuseartiste tuleb koolitama hakata teatriakadeemia juures, seda magistritasemeni välja. Just selles, nagu senisest oluliselt toekamas riigi toetuses, nähakse vahendit, kuidas vähendada nende andekate Soome noorte hulka, kes on välja kasvanud arvukatest klubidest, kuid minetanud pärast keskkooli lõppu motivatsiooni tsirkusega jätkata, seda vastava tasemega õppeasutuse puudumisel.

Andeid aga Soomes jagub -– olgu näiteks kas või Tuuli Pauliina Räsänen, seesama tüdruk, keda nägime Eurovisiooni vahenumbri ajal kõrgel trapetsil hulle tempe tegemas. Ametis on ta, muide, ilmakuulsa Cirque du Soleili juures. Professionaalseid nüüdistsirkuse kollektiive onmillest kaks on teistest selgesti ees. Nii Circo Aereo kui ka Ville Walo ja Kalle Hakkaraise trupp on tekitanud huvi ka rahvusvaheliselt, Soomest rohkem võibki neid kohata esinemas valu paremas uhisoomes.

Et tsirkusekultuur levib, näitab kogu riiki hõlmav, 22 kohas tegutsev noortetsirkuste võrgustik, kus kokku õpib rohkem kui last ja noort, vanuses 4– Lahtis ja Turus tegutsevad tsirkusekoolid täpsemalt, erialad - – TT õpetavad instruktoreid laste tsirkusekoolide tarbeks.

Riik ja kunnad on hakanud toetama ka nüüdistsirkust, aga palju on veel teha. Kas Soome nüüdistsirkusel on oma esteetika? Mhm, soome stiil? Ehk minimalistlik ja abstraktne, «puhas». Ühed on nimetanud seda liiga tõsiseks, teised seostavad seda omapärase huumorimeelega. Hakkasin paar päeva tagasi trenni tegema mis oli suuremalt osalt jalgadele just sääremarjadele. Olen teinud seda trenni ka kunagi enne aga peale seda korda läksid jalad natuke paiste.

Valu paremas uhisoomes ka hästi ei saa ,sest lihased on kanged alles. Seostasin paistetust ka sooja ilmaga kuna ma ei tööta praegu siis ei saa muus asi olla. Kuigi tavaliselt oli suviti peale tööd tavaline probleem ,et jalad paistetasid suureks. Tavaliselt läks paistetus ööga üle aga sel korral mitte.

Samuti võtan rasestumisvastaseid pille. Tromboosi korral on tavapäraselt turse ja lisaks valu ühes jalas, seega Teil tromboosi ei kahtlusta. Miks jalad turses on, võib olla seotud trenniga või muude teguritega, millega soovitan esmalt pöörduda perearstile, kes tegeleb seejärel põhjuste selgitamisega.

Parimaga, Dr. Kaljusaar Küsimus nr 80 Tere. Olen 16 ja oma pikkuse kohta väga kõhn. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad. Jalgu kuskile vastu pole ära löönud ja keegi ei peksa ka.

Ma tahaksin teada kas ma võin edasi joosta ja millest need sinikad tekivad. Võite edasi jooksta nii nagu soovite.

Tromboosiühingu e-mail

Tõenäoselt see pole haiguslik, aga perearsti juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri. Kaljusaar Küsimus nr 79 Tere! Kuidas ma tean, et mul on kõrgenenud tromboosirisk? Või on ehk kõigil rasedatel selle kõrgenenud risk?

Olen aastane ja Kas on oluline võtta mingit ravimit hepariini või piisab sellest, et ma lennukis iga natukese aja tagant ringi jalutan, palju vett joon ja jalgadele harjutusi teen? Raseduse ajal on kõigil naistel kõrgem tromboosirisk. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta.

Kui te soovite personaalset nõustamist enda tromboosiriski tegurite suhtes, siis seda tehakse AS ITK tromboosikabinetis tromboosiõe poolt. Tromboosriski teguritest leiate infot ka meie kodulehel patsiendi rubriigist.

Kaljusaar Küsimus nr 78 Tere, mul oli kaks aastat tagasi kopsutromboos praegu on rinnus valud kas see haigus võib tagasi tulla ja kas saab ilma perearsti saatekirjata tromboosi arsti juurde minna Haigus võib korduda.

Tromboosispetsialisti juurde saab saatekirjaga. Kui tervilik seisund halveneb kiiresti, siis võib erakorralise meditsiini osakonda pöörduda, kus tehakse uuringud ja selgitatakse välja kas on kopsuarteri trombemboolia või ei ole.

Kaljusaar Küsimus nr 77 Tere. Olen 23 aastane noor naine. Määrati Marevan ravi. Pindmised veenilaiendid kubemepiirkonnas ja osaliselt ka reiel jäid ja seda ei muutnud miski. Jäin rasedaks. logy sustava haigused

Samal teemal

Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Nüüd on sünnitusest nädal ja mõned päevad juba on kubeme ja reie vahelises veenilaiendis justkui tükk sees ja see on kuskil 15 cm ulatuses kõvaks tõmmanud. Kas tuleks pöörduda arsti juurde? Mis see olla võiks? Palun pöörduge EMO-sse, seal tehakse ultraheli doppler, seejärel saab öelda kas on tromboos või ei ole. Kaljusaar Küsimus nr 76 8. Muid soodumusi ei tea olevat. Minu mure on järgmine. Olen keskmise aktiivsusega jooksuharrastaja, ca 30 km jooksu nädalas.

Lisaks on planeeritud juuli alguseks keskmäestikus üks jooksuvõistlus 21 km. Kas võin jätkata harjumuspärase jooksutreeninguga või peaksin selles midagi muutma. Ja kas juulikuine võistlus on normaalse riskiga?

Tapvad menstruatsioonivalud – kas endometrioos?

Achilleuse kõõluse operatsioonijärgselt pean tegelema ka pidevalt venitusharjutustega. On siin mingeid vastunäidustusi? Ette tänades. Teie kirjast saan aru, et tegemist on värske süvaveenitromboosiga. Seega üldtunnustatud soovituste järgi ei soovitata aktiivset sportimist esimese kuu jooksul. Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda.

Juuli kohta ei saa soovitusi anda toetudes ravijuhistele, kuna need selliseid soovitusi ei sisalda. Oma kogemusest ja praktikast saan vaid öelda, et mina soovitaksin juulikuise võistluse vahele jätta sel ajal Teil veel tromboosiravi kestab. Venitusharjutuste tegemiseks mingit vastunäidustust ei ole. Sukles Küsimus nr 75 Tere.

Üleeile õhtul trepist üles astudes tundsin parema jala sääremarjas järsku tugevat valu. Nagu oleks keegi kiviga või valu paremas uhisoomes tugeva hoobi andnud. Käärisin püksisääre üles aga mingit jälge ei leidnud,ega pole seda tänase päevani näha.

Valu sääremarjas oli nii tugev,et käia ei saanud. Abikaasa aitas voodini jõuda. Ööuneks panin jala alla tekikuhja. Hommikul jalga liigutades tundsin valu. Astudes toetuda ei saanud,ehk siis hüppasin teise jala peal. Siiski oli valu pisut nõrgem kui eelmine õhtu. Sääremari oli paistes. Panin külmakott ja Arnicare geeli. Istudes jalg ülespoole valu enam ei tundnud. Täna on paistetus ja ka valu vähenenud veelgi. Astudes saan juba natuke toetuda ka paremale jalale,kuid vaid varvastega teatud nurga all.

Täistallaga astuda püüdes lööb tugev valu uhine valu tuimus. Kas tegu võib olla veresooned lõhkemise,lihasrebendi või tromboosiga? Oleme külas sõpradel soomes ja perearstiga pole veel konsulteerinud.

Infovoldikud patsiendile

Kuna algul ei osanud suurt midagi tõsist karta pole ka siin kiirabi poole pöördunud. Arvestades Teie kirjeldust, võib olla tegemist süvaveenitromboosiga, palun pöörduge erakorralise meditsiiniosakonda, et välja selgitada kas on tromboos või on midagi muud. Igal juhul soovitus kiirelt kontakteeruda astiga st visiidile minna, mitte läbi telefoni või interneti, sellest pole kasu. Kaljusaar Küsimus nr 74 Tere. Olen 28 aastane naine. Mul on suur suur mure. Nimelt on mul lapsest saati aneemia mille tottu olen isegi haiglas istunud.

Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Mul on raske hingata.

Ai, kui valus tsirkus - Soome oma Imet käis tabamas Tiit Tuumalu. Aastalkui Eurovisiooni finaal toimus Dublinis, lennutasid vahenumbri 8 minutit laia maailma Riverdance’´i. See muutis nii mõndagi, just suhtumises. Pretensioonitust ajatäitest sai riiklikult angažžeeritud jõu ja ilu number, osutus korraldajamaa kultuurilisele innovatiivsusele.

Pea valutab, lisaks varisevad kaed ja nahal on imelikud laigud tekkinud. Neid juhtub ikka vahel tulema. Ma tunnen, et joud on kadunud ja ma ei taha isegi midagi teha, sest vasimus tapab.

Lehekülje allpool näete esitatud küsimusi ja arsti poolseid vastuseid. Sagedasemad patsiente huvitavad küsimused leiate ka elu tromboosiga peatükist. Küsimus nr 88 Tere. Olen 14 aastane neiu. Tegin 26 august väljas tööd ja astusin naela otsa, nüüd on mu jalg paistes.

Olen kainud selle probleemiga perearstil aga ytlevad, et koik ok jne. Mentstratsioon on halb. Kestab paeva ja esimesed 3 paeva tuleb rohkelt verd. Kas tegu voibolla verevahiga mida arstid tuvastada ei taha? Aneemia ei ole tromboosiprobleem. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Kaljusaar Küsimus nr 73 Tere! Olen 24 aastane neiu. Mure veenilainenditega.

Ise ravisin neid eelnevalt Troxevasin geeliga ja võtsin ka Aescuven tablette ning kandsin tugisukki. Ilma muutusteta! Pöördusin arsti poole alles hiljuti. Tema soovitas Troxevasin geeli ja Lioton ´t ja Mobiven kapsleid. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. Kui ma tööl 8 tundi püsti jalu pean olema, betoon põrandal siis õhtuks on küll jalad väsinud ja valutavad.

Öösiti on ka jalad krampi kiskunud. Kuid seda pole ammu olnud, võtsin vahe peal Magne B6, võibolla see mõjus. Olen internetist uurinud varikoosi kohta päris sweet hupereemia sustava ja olen aru saanud, et ega need geelid, rohud ja sukad neid laiendeid ära ei võta.

Kuidas saab neist lahti kui perearst ei taha määrata teise arsti juurde? Kui hullud need siis olema peavad? Kuluta raha ravimitele, kui samas selle raha eest oleks võibolla juba laienditest lahti saanud, või vähemalt osadestki. Kas on võimalik kuskil kirurgil või selle ala spetsialistil lasta neid uurida, ilma et selleks oleks vaja saatekirja?

Ma leian, et targem oleks ju olemas olevad laiendid eemaldada enne kui need päris tõsiseks muutuvad?? Soovitan siiski panna aja veresoontekirurgi juurde ja siis paluda, et perearst annab saatekirja.

Igal inimesel on õigus saada ka eriarsti konsultatsiooni, kui perearsti soovitused ei aita. Ja kuna veenilaiendid segavad elukvaliteeti, siis kirurgiga konsulteerimine on hea mõte. Veresoontekirurgidest soovitan dr. Palmiste-Kallion, kel pidi midagi ka facebookis olema kui olete kasutaja, leiate sealt valu paremas uhisoomes, töötab Ida Tallinna Keskhaiglas.

Arst vastas:

Evo Kaha võtab vastu Lääne Tallinna Keskhaiglas ja on eravastuvõtt ka kusagil. Põhja Eesti Regionaalhaiglas soovitan dr. Tiit Kivistik. Kindlasti on rohkem häid arste, see on lihtsalt minu valik neist keda Tallinnas tean. Mujal Eesti kohta ei oska midagi soovitada, lihtsalt ei tunne sealseid arste.

Kaljusaar Küsimus nr 72 Tere kallid tohtrid. Selline mure, mul ema 67 aastat, põdenud insulti, aastaid olnud marevan ravil. Hiljuti perearst vahetas Pradaxa vastu kahenädalane tarvitamine viis INR vastust 0,78 väärtuseni, varem oli ,5 vahel. Tuleb välja et ravim ei toimi ja veri läks paksuks. Perearst ei oska midagi teha. Kas keegi saaks aidata. Olen väga mures ema pärast.

Hea Fertilitase külastaja

Pradaxa on igati hea ravim ja toimib samahästi kui Marevan ning paljudes aspektides omab isegi eeliseid Marevani ees. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma.

Olen veendunud, et Pradaxa omab head toimet Teie ema verevedeldamisel ja muretsemiseks pole põhjust. Kaljusaar Küsimus nr 71 Selline mure, et ma olen esimest korda antibeebi pillidel ning neli päeva olen neid võtnud. Selle tulemusel on viimastel päevadel täheldanud ebameeldivat jalgade külmumist ja tundetust kohati isegi kerget valulikkustsamuti on ka käelabad külmad, aga mitte nii hullusti.

Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Külmus ja jahedus ei ole antud situatsioonis tingitud tromboosist.

Aga K. K -le kas see valu tuleb akki ja terav nagu noaga ja siis valgub valu laiali ja isegi hingata ei saa normaalselt sest kohutavalt valus on? Nüüd mõtle ise - millist toitu manustad, kas alkoholi tarbid, kas enne on ka valusid seal piirkonnas olnud? Mis närvipõletikust siis soiute, see on kirjelduse järgi puhas sapipõievalu, ilmselt on ka uuringud halvasti tehtud ja liiv või kivid teevad sapipõies põrguvalu, see kiirgab ka õlgadesse, keskele, üle terve kõhu jne.

Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele valu paremas uhisoomes seotusest. Kaljusaar Küsimus nr 70 Küsimus on selline. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi.

Kui ravimit ei võta siis veritsust kaob. INR oli 2,7 öeldi et veri on paks. Aga millest ikka see veritsust kas on mõnest teisest ravimit kokku on ravimeid päevas 9. Vabandust aga ma ei tea, mis ravim on trompax, ka google ei anna sellele vastet, seega ei saa Teie küsimusele vastata. Kui on veritsus, siis võiks kaaluda INR 2,5 vahemikus hoidmist. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu.

Kui Trompax on südameaspiriini mingi firma nimetus, siis enamus juhtudel aspriini koos marevaniga pole vajalik tarvitada, jällegi otsustab raviarst personaalselt. Need on keerukad otsused, kui te sööte 9 ravimit, siis peab haigusi mitu olema ja neid kõiki aspekte tuleb arvestada. Kaljusaar Küsimus nr 69 Kui tõsine on minu arterite ja veenide olukord, kui minu haigusnäitajad on sellised: UH:GSV 1cm diameetris refluksiga SFJ tasandil 0,83diameetriga reie tasandil refluksiga.

Refluks kuni sääre alumise osani. VParva 0,3vasakulVG vabad.

  • Kellele liigeste haigusega kohaldada
  • Miks päkad valutavad ja kust abi saab? - Fertilitas
  • Millal tasub pöörduda lastearsti poole?
  • seletamatud valud | Üldkirurgia | Arsti nõuanded | Küsi nõu Eesti tipparstidelt! - mirkomiilits.ee

VTP vaba. Perforandi puudulikkus sääre alumises osas paremal. Diagnoos: alajäsemete vaariksid e. Saphena paremal. Planeeritakse vahtskleroseerimine. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia. Palun öelge oma arvamus. Kui Te olete käinud veenide ultrahelis, siis on Teid sinna mingi probleemi pärast saadetud ning pärast uuringu tegemist annab Teile vastuse see arst, kes Teid uuringule saatis. Kahjuks valu paremas uhisoomes ei saa niimoodi kirja teel konsulteerida ning anda Teile vastust, mis seisus Te olete ning mis oleks Teile parim ravi.

Sukles Küsimus nr 68 Mul avastati süvaveeni tromboos juunis. Nüüd on kõik jälle ok ja ravimeid võtma ei pea. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla.

Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Kas ongi nii, et kui mul on korra olnud süvaveeni tromboos, siis enam ei sobi doonoriks? Minu teada võib trombofiiliaga geneetiline eelsoodumus tromboosile inimene verd küll anda. Tavalise doonori puhul ei kontrolli seda keegi ja paljudel inimestel on see geen. Süvaveeni tromboosi puhul, kui ta oli põhjustatud riskifaktoritest nagu teil beebipillid ja enam antikoagulanti ei tarvita, minu arust võiks verd anda.

Kas põhjendati ka, miks ei võeta verd. Tasuks veelkord valu paremas uhisoomes küsida, kui ei põhjendatud. Kui suure riski ma endale võtan uuesti rasestuda marevan ravi ajal,kindlasti tuleb minna nii ruttu kui võimalik üle madalmolekulaarsele hepariinile. Kas hepariin ravi on sama efektiivne kui marevan ravi või on mul hepariin ravi ajal suurem oht tromb saada?

Kuidas see lootele mõjub? Kas rasestumine on veel üldse mõeldav,sest ohtusid on päris palju? See ei ole veebipõhine arutamise teema. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil.

Rasedusega seotud asjad tuleb enne korralikult läbi arutada ja kokku leppida tegevuskava. Seejärel võtke perearstilt saatekiri ning kaasa kõik olemasolevad meditsiini dokumendid, siis saab sellest konsultatsioonist sündida ametlik otsus ja strateegia Teie tuleviku osas.

  1. Poletik liigeste umber
  2. Tabletid liigeste pealkirjade raviks
  3. Tahaks karjuda ja nutta või hoopis sügavasse talveunne vajuda?
  4. Ai, kui valus tsirkus - Soome oma - Arhiiv - Postimees: Värsked uudised Eestist ja välismaalt
  5. Mis on kuunarnuki liigese artriit
  6. Põrandakütte paigaldamisel peaks segukihi paksus üle torude olema 20mm.
  7. Küsimused & vastused « Tromboosialane info arstile ja patsiendile

Parimaga, Heli Kaljusaar Küsimus nr 66 Nimelt mul on 2 last ja teise raseduse ajal 7 kuu pealt diagnoositi mul tromboflebiit, ehk siis trombid pindmistes veenides. Veenilaiendid on mul väga suured ja probleemsed juba pikki aastaid, perekonnas on olnud see päritud emaliini pidi.

Süstisin valu paremas uhisoomes sünnitust 2 kuud Clexani, peale sünnitust oli verekadu ml verd, tehti vereülekanne ja 2 päeva pärast sünnitust tekkis uuesti tromb pindmises veenis, süstisin jälle clexani 2 kuud. Nüüd küsimus, sooviks uut rasedust vältida ja olen kuulnud nahaalla paigaldavast rasestumisvastasest implantaadist — kas see oleks mulle sobiv ja mis riske sellega kaaseb või sobiks spiraal?

Tean, et pillid ja plaastrid ei tohiks mulle sobida. Kunagi ammu kasutasin pille, eks ma siis sellega võibolla tegin enesele ka karuteene. Kas on olemas analüüse, mis tuvastaks, kui suur on mu risk tromboosi osas? Selliste asjade nõustamiseks on arsti kabinet, mitte internet. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa.

Ja kes vastutab kui ma niimoodi valesti nõu annan. Diagnoose püstitakse ja ravi määratakse endiselt arsti kabinetis ka interneti ajastul.

Isiklikult soovitan dr. Nõukast, kes tromboosispetsialistidest tegeleb kõige enam naistetromboosiga. Aga ka teised arstid on kenasti asjaga kursis. Anne Kirssi vastuvõtule. Kaljusaar Küsimus nr 65 Läbisin ndal aastal insuldi ja südameoperatsiooni. Mul on südameklapid asendatud proteesidega. Kasutan Marevani. Gastriit spin hoods inimesel IRN referents on 0, 1, Milline peaks olema minu vastav näitaja ja millest see sõltub?

IRN vahemikus 2,7 on arst minu puhul rahuldavaks lugenud,ravimikogust ei muuda. Näitaja 3 või suurem halb ja kogust tuleb vähendada. Tavainimesel ongi INR 1,0 lähedane, aga see on normaalne neile, kes Marevani ei tarvita.

Mis on kipsivalu põrand?

Marevanravi ajal peab INR püsima enamus inimestel 2,0 vahel, kui ei ole arsti poolt muid korraldusi antud. Ainult siis on Marevanravi efektiivne, aga samas võimalikult ohutu. Igale mehhaanilise klapiproteesi tüübile ja vastavalt sellele, milline südameklapp on asendatud, on ettenähtud INR vahemik, kus Marevanravi on efektiivne st hoiab ära trombide tekke proteesklapil.

INR alla 2,0 pole marevanravi piisavalt efektiivne, et hoida ära trombide teket, sel juhul suurendatakse marevani kogust. INR üle 3,0 hakkab aga tõusma veritsusrisk. Tavaliselt siis vähendatakse natuke Marevani kogust, et hoida õiges vahemikus st INR 2,0. Kaljusaar Küsimus nr 64 Jalgades on sipelgad juba aastaid.