Laura-Liza Treilmann – kogemus Mirkoga

Millest sai alguse soov muuta oma praegust eluviisi tervislikumaks?
Kindlasti põhjus nr 1 oli iseenda peegelpilt. Nägin, et olin kaotanud oma varasema vormi ning hetkeseis ei rahuldanud mind. Samuti olin aru saanud sellest, et minu toitumine oli täiesti ebaregulaarne ning mitte just kõige tervislikum. Ühel hetkel taipasin, et nii enam edasi minna ei saa ning tuleb muuta elustiili. Ning see muutus ei tohi olla ajutine vaid jäädav.
Samuti oli kehakaal ning lodev olek tekitanud minus tohutut ebakindlust. Riided ei istunud seljas hästi ning selle tõttu olin ka enda suhtes kriitiline.
Meeletult palju kordi lubasin endale, et nüüd võtan ennast käsile ja ajan ennast vormi. Sama kiirelt kui seda lubasin, ma ka põrusin. Ning ilmselgelt oli ka enesetunne selle tõttu kehvem, sest järjekordselt tundsin, et olen saamatu ning läbi kukkunud.

Laura-Liza muutus

Laura-Liza muutus

Mis oli sinu reaktsioon peale esimest kehakoostise mõõtmist?
Pärast esimest kehakoostise mõõtmist oli enesetunne positiivne. Mõõtmine näitas, et tegelikult olen normaalkaalus, rasvaprotsent oli samuti normi piires ning ülejäänud näitajad ka head.
Siiski endiselt ei meeldinud mulle peegelpilt. Alati saab ju paremaks muutuda ning tundsin, et keha võiks rohkem toonuses olla.
Rõhutan veel üle – ei ajanud taga ebareaalselt madalat rasvaprotsenti ning meeletult välja vormitud lihaseid.

Milliste raskustega pidid silmitsi seisma? Mis tegi protsessi keerulisemaks?
Kõige raskem kogu protsessi juures oli kindlasti toitumine. See on teada tuntud kuldreegel ning rusikas silmaauku, et kõik algab toitumisest.
Minu senine toitumine oli üsnagi ebaregulaarne ning mitte just kõige järjepidevam. Samuti proovisin erinevaid dieete, mis tõid ajutise tulemuse üsna kiirelt, kuid pikemas perspektiivis ennast ära ei tasunud ning tihti avastasin ennast järjekordselt täiesti algusest. Dieetide puhul tekkisid muidugi ka erinevad äkkisud ning kuna maiustused on minu komistuskivi, siis tihti ka nende poole oma käe sirutasin.
Kuna töötan kahe koha peal ning teen 4-5 korda nädalas trenni, siis enamajaolt jõuan päris hilja koju õhtuti (22-23 paiku). Selle tõttu on hilisõhtused söömised ka asja raskemaks teinud. Just kogu aja planeerimine ja süsteemi loomine, et kõik su elustiiliga ühilduks, on olnud kõige raskem. Elutempo on mul meeletult kiire, kodus veedan vähe aega ning seepärast tihti peale ei jõua kodus süüagi teha.

Mis on muutunud sinu elus peale tervisliku eluviisiga kohanemist?
Tänu sellele protsessile on muutunud kõik. Nii vaimne kui ka füüsliline pool. Ma ei ole enam nii kriitiline enda suhtes ning tunnen iga päevaga ennast palju mugavamini oma kehas. Enesehinnang on samuti tohutult tõusnud ning elukvaliteet on muutunud.
Sellest on saanud elustiil mida ma naudin ning parim osa sellest on trenn, trenn ja veel kord trenn. See on osa, mis arendab ja muudab mind iga päev. Iseenda proovilepanek ning see energialaeng, mis ma pärast trenni saan, on üks peamisi tegureid mis hoiab mind rajal ning annab motivatsiooni veel paremini edasi minna.
Samuti oskan oma aega paremini planeerida ning selle tõttu ka stressan vähem.

Mis oli peamine muudatus sinu toitumises?
Kõige suurem muutus tuli sisse siis, kui Mirko palus mul oma 5 päeva toitumine kirja panna, et seda analüüsida. Reaalsus oli karm. Mul oli 5 toidu kordapäevas, aga ma sõin liiga vähe. Kuna iga nädal käisin 4-5 korda trennis vähemalt, mõnel juhul isegi 7 päeva jutti, siis keha lihtsalt ei saanud piisavalt kütust. Olin justkui zombi oma maailmas, koguaeg shut down režiimil. Sain oma toidu, aga mitte piisavalt, et kuhugi edasi areneda. Samuti olin ma eelnevalt jälginud LCHF (Low Carb,High Fat) põhitõdesid ning kui Mirko tõi mu menüüsse taas süsivesikud suuremas koguses sisse, tundus see minu jaoks isegi hirmutav. Olin harjunud sellega, et süsivesikute osakaal on võimalikult väike.
Kuid usaldasin Mikro teadmisi 100% ja kui olin uut toitumiskava proovinud nägin, et kõik toimib ja veel paremini. Samuti olid kadunud mu varasemad magusaisud, mis mind kimbutasid päris tihti ning see oli asja üks positiivsemaid külgi, kui avastasin ennast patustamas aina harvem.

Mis sulle kõige rohkem kogu protsessi juures meeldis?
Kogu protsessi juures meeldis kõige rohkem näha muutusi elustiili ning trenni juures. Samuti need teadmised, mida ma igapäevaselt saan toitumise kohta on kõige suurem boonus ning see aitab ka õigeid valikuid teha.
Kui ma varasemalt käisin ainult rühmatreeningutes ning mõned korrad ka jõusaalis, siis kõige huvitavam minu jaoks oli see hetk kui ma hakkasingi ainult jõusaalis treenima. Esmakordselt oma elus treenisin ma kindla kava järgi. Mainin veel lisaks, et olen alati väga skeptiline olnud igasuguste toitumis- ja treeningkavade suhtes.
Uued harjutused, nende tehnika selgeks saamine ning iseenda tugevuse avastamine andis kõvasti powerit juurde ning tüdimust nii kergelt ei teki.
Just treeningute pool kogu protsessist on minu jaoks kõige huvitavam olnud, kuna trenni mulle teha meeldib ning selle jaoks ma ennast tagant pushima üldiselt ei pea.
Muidugi kõige ENAM meeldis see, kui hakkasin muutuseid nägema. Kaal alanes, keha muutus ning tänu sellele ei olnud ma nii pahuksis iseendaga. Tasapisi hakkasin leppima enda kehaga ning ei püstitanud endale ebareaalseid eesmärke mida üritasin saavutada võimalikult kiiresti.
It´s a long road, but it´s worth it.

Nimeta lisaks 2-3 asja, mida töö käigus nautisid.
Kõige enam nautisin selle puhul pidevat iseenda täiendamist. Uued treeningkavad panid alati vere pummeldama ning see oli just kui uus väljakutse.
Muidugi erinevate harjutuste tehnika selgeks saamine lisas ka asjale pinget juurde ning hoidis mind motiveerituna.
Kõige suurem boonus ongi olnud need teadmised ja näpunäited mida Mirko mulle jagas.

Kas ja milline kasu on olnud personaaltreenerist?
Kasu on olnud 110% ning rohkemgi veel.
Mina olin oma toitumise ja trenniga täiesti ummikusse jooksnud ja lihtsalt öeldes juba meeleheitel. Tundsin, et pean kellegi targema poole pöörduma ning selle koha pealt nõu küsima, sest et ei saanud enam ise aru mida ma valesti teen. Seega otsustasin üks hetk seda teemat Mirkoga arutada. Tuleb välja, et kahetsema ma ei pidanud seda otsust. Mirko käis välja idee koostööd alustada ning otsustasin seda võimalust kasutada. Üsna kiirelt saime paika toitumis- ja treeningkava ning sain asjaga alustada. Esimesed tulemused tulid päris kiirelt ning nähes, et asi toimib oli mul veel rohkem usku kogu meie töösse.
Isegi kui mulle toitumis- või treeningkava puhul midagi ei istunud, leidis Mirko kohe lahenduse, et asi just mulle sobiv oleks. Kõige enam meeldis just see, et kogu lähenemine asjale oli personaalne ning kui mul olid teatud harjutused mida ma kindlasti tahtsin oma treeningkavas näha, siis need ka seal sees olid.
Samuti kui olid vahel madalseisud või motivatsiooni ei jagunud, siis Mirko süstis kohe energiat sisse, et edasi jätkata samas vaimus ning hoidis mind motiveerituna.

Kas sa soovitaksid personaaltreenerit sõpradele? Miks?
Absoluutselt!
Kui ise enam edasi minna ei oska ning tunned, et oled jooksnud ummikusse, siis personaaltreener on igati õige valik.
Personaaltreener siiski lähtub sinu soovidest ja eesmärkidest ning vastavalt sellele ka leiab kõige õigema tee sinu jaoks, et eesmärgid täidetud saaksid.
Olgu see siis kaalu alandamine või hoopis vastupidi juurde võtmine.
Minu puhul oli see ainuõige otsus mida ma ei kahetse. Sain super kogemuse sellest ning tohutult teadmisi mida ka edaspidi rakendada iga päeva elus.

Laura saavutas oma tulemused kasutades:

Author: Mirko Miilits

Tervisliku toitumise koolitaja ja tervisenõustaja

Kommentaarid
Mirko Miilits
 

Tervisliku toitumise koolitaja ja tervisenõustaja